tiistai 12. heinäkuuta 2011

Energistä kesää!

Helle uuvuttaa. Se kuivattaa ja mädättää. Sateeton kausi saa kadut haisemaan pahalta kun kaikki saasta jää sinne lojumaan ilman sateen puhdistavaa ja raikastavaa lohtua.

Vähän samanlaiset fiilikset oli itsellä parin viikon lomailun jälkeen. Loma sinänsä teki hyvää, mutta niinkin pitkän joutenolon jälkeen tuntui siltä kuin elimistöön olisi kerääntynyt kasoittain kuona-aineita, jotka aiheuttivat tuhoa sekä ruumiille, että mielelle. Niiden vaikutuksesta halu toimia väheni radikaalisti. Olo oli laiska, saamaton ja masentunut.

Vasta puhdistava sade sai minut ryhdistäytymään. Yöllä ukkosti ja aamu valkeni harmaana, mutta sateenraikkaana. Päätin yhdeltä istumalta vetää lenkkitossut jalkaan ja palata viime syksynä aloittamani kunto-ohjelman pariin: lenkkeilyä, lihaskuntoa, venytyksiä. Kuin salamaniskusta oloni parani. Tunsin itseni uudelleensyntyneeksi ja tehokkaaksi. Kuntoilu antoi minulle valtavan inspiraatiopuuskan ja palasin saman tien työstämään suunnitteilla olevaa Alexander Chamberlainin opeista ammentavaa luentosarjaa, jonka olin jättänyt lomailun ajaksi pöytälaatikkoon.

Käykää ihmiset lenkillä! Muistan lukeneeni Hesarista vähän aikaa sitten uutisen tutkimuksesta, jonka mukaan terveellisellä ruokavaliolla ja liikunnalla on suora vaikutus ihmisen onnellisuuteen. Nyt se tuli todistettua käytännössä. Taidanpa syödä tänään salaattia ;-)

-Mikko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti