maanantai 15. elokuuta 2011

Unelmat vaativat toimintaa

Karu totuus on se, etteivät asiat tapahdu itsestään. Unelmat saattavat pahimmassa tapauksessa jäädä mielen perukoille pölyttymään vuosiksi. Siksi on tärkeää toimia nyt. Ei huomenna, vaan nyt. Inspiraatiossa ja ideoiden konkretisoitumisessa on se jännä piirre, että ainoastaan toiminta voi saattaa ne lopulliseen muotoonsa. Ei vain yksinkertaisesti ole tapaa saattaa valmista ideaa mielestä täysin identtisenä konkretiaan. Välissä on aina prosessi, joka muokkaantuu persoonallisen tekemisen tavan kautta.

Ohjaajan työssä teatterin puolella tämä tosiasia tulee usein vastaan. Kun pääsee vihdoinkin aloittamaan harjoitukset ja fyysisesti toteuttamaan visionsa, tulee vastaan monia tekijöitä, jotka muokkaavat alkuperäistä ideaa ja jalostavat sitä eteenpäin kohti täydellisyyttä. Ilman näitä asioita lopputulos jäisi vajaaksi.

Työelämässä pelkkä uran suunnittelu ja unelmointi voivat pahimmassa tapauksessa johtaa jämähtämiseen. Siksi on tärkeää kohdata arkielämässä vastaan tulevia asioita, jotka mahdollisesti inspiroivat ja vievät suunnitelmia kohti fyysistä tekemistä.

Alexander Chamberlainin filosofia on erittäin käyttökelpoinen, sillä se nimenomaan kannustaa konkretiaan. Jokaisen yksilöllinen tapa toimia otetaan ennakkoluulottomasti huomioon. Chamberlain rohkaisee jokaista tekemään syväluotaavan tutkimusmatkan omiin inspiraationlähteisiin, ottamaan itseään niskasta kiinni ja kehittymään kohti itselleen tärkeitä asioita. Hän pitää tärkeänä juuri niitä pieniä asioita, jotka muovaavat unelmia kohti toteutuneita tavoitteita.

-Mikko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti